Verdensmestere i økonomikjøring

Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink har nylig satt verdensrekord i økonomikjøring. Vi ble med på tur - se deres beste tips i videoen!

Henrik Borchgrevink (til venstre) og Knut Wilthil har kjørt Kautokeino-Oslo på en tank, og dermed satt verdensrekord i økonomikjøring. Foto: Per Ervland
Henrik Borchgrevink (til venstre) og Knut Wilthil har kjørt Kautokeino-Oslo på en tank, og dermed satt verdensrekord i økonomikjøring. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

31. august i år ringte Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink Oslo-politiet. Det var sent lørdag kveld, og de befant seg i Oslo sentrum.

De hadde gått tom for bensin, etter å ha kjørt hele veien fra Kautokeino til hovedstaden på én tank.

Varsellyset for lavt drivstoffnivå hadde begynt å lyse allerede ved Ved Lillhärdal, 30 mil fra Oslo. Men først vel fremme i hovedstaden stanset bilen.

– Vi hadde opprinnelig planlagt å komme til Oslo søndag formiddag. Men for å unngå et kraftig nedbørsområde som kom inn vestfra mot Midt-Sverige, ble avreisen fra vår overnatting i Skellefteå fremskyndet. Dermed var klokken halv tolv lørdag kveld da vi kom til Oslo, forteller Borchgrevink og Wilthil.

Ny teknikk: Se så smart Volvo vil spare drivstoff

«Filleoppdrag»

Tanklokket var forseglet av politiet i Kautokeino og Oslo-politiet måtte verifisere at forseglingen var intakt for at verdensrekorden skulle bli bekreftet.

Det var grunnen til at økokjørerne måtte be om assistanse fra politiet denne kvelden. I forkant hadde de vært i kontakt med politiet og informert om den kommende henvendelsen, men det var da opprinnelig planlagt at de skulle behøve sjekk av forseglingen søndag formiddag - og ikke lørdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer