Verdensnyhet: Storslagen Cherokee

Etter 5 år kommer Jeep Grand Cherokee i ny utgave. Endringene i designet er kanskje ikke voldsomme, men de er meget effektive. Under skallet er endringene større - og forhåpentlig minst like effektive.

Grand Cherokee har vokst i både lengde, bredde og høyde. Designmessig skiller den seg fra forgjengeren med rundere linjer og en mer stilren grill.
Grand Cherokee har vokst i både lengde, bredde og høyde. Designmessig skiller den seg fra forgjengeren med rundere linjer og en mer stilren grill. Vis mer
Publisert

Større, bredere og høyere - og med et adskillig barskere utseende. Det er i korthet den nye Jeep Grand Cherokee. Minst like viktig er endringene som har skjedd under skallet, der blant annet to helt nye motorer har funnet veien under panseret.

Prismessig er det grunn til å tro at den nye modellen blir noe dyrere enn den gamle. På store og tunge biler som dette spiller avgiftene en vesentlig rolle, og vekt-, effekt- og slagvolumavgiften på den rimeligste bilen -- Grand Cherokee 3.1 TD -- vil bli vesentlig høyere enn på dagens 2.5 TD.

I den andre enden av skalen vil toppmodellen sannsynligvis kunne falle noe i pris. Ytelsesmessig blir den nye 4,7-literen nærmest å sammenligne med 5,9-literen i dagens Limited LX. Med 1,2 liter mindre slagvolum er det derfor et lønnlig håp om at prisen kan falle betydelig. En Limited LX koster i dag rett over 1 million kroner.

Den nye Grand Cherokee for det europeiske markedet blir produsert i Graz i Østerrike.

Her er endringene:

* Akselavstanden er uforandret (269,0 cm), men sporvidden har økt med 4 cm til 151 cm foran og bak.* Den nye utgaven er 11,2 cm lengre, 6,5 cm høyere og 4 cm bredere enn dagens modell. Likevel er innstigs-høyden redusert med nesten 3 cm.* Nytt firehjulsdriftsystem* To nye motorer* Nytt hjuloppheng foran og bak* Ny, femtrinns automatkasse* Kupestørrelsen har økt vesentlig i hode- og hoftehøyde, og bilen har 36 liter større bagasjevolum enn tidligere.* Reservehjulet - som tidligere var plassert til venstre i bagasjerommet, er nå flyttet under lasterommets gulv.* Interiøret har gjennomgått store endringer. Blant annet har rattet fått fjernbetjening av stereoanlegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer