Verdensrekord

Brabus er en bilprodusent som setter sin ære i å være raskest.

Publisert
Sist oppdatert

Det var i forrige måned, i anledning fartsfestivalen på Nardo-banen i Italia, at nye fartsrekorder ble satt i forskjellige kategorier.

SV12S

I kategorien superluksussedaner var det Brabus som hentet inn seieren takket være sin spesialtrimmede versjon av Maybach 57: Brabus SV12S. Den nye rekorden lyder på 330,6 kilometer i timen og er en forbedring av den gamle rekorden på 314 km/t satt i 2005 - også den gang av Brabus.

Trimmet V12

Verdensrekord

Verdensrekord

  1. Store bilder!

Denne hastigheten, som er svært høy for en så stor, tung og luksuriøs bil, ble oppnådd i hovedsak takket være Brabus' spesialutviklede kraftkilde.
Med utgangspunkt i Mercedes' V12-motor på 5,5 liter er sylindervolumet blitt øket til 6,3 liter og Brabus-ingeniørene har utviklet en spesiell veivaksel for øket slaglengde. Spesielle råder og stempler er også blitt utviklet, likeledes oppsett på turbo og eksosanlegg.

For mye dreiemoment

Resultatet er en toppytelse på 730 hestekrefter mens dreiemomentet blir elektronisk begrenset til 1.100 newtonmeter. De 1.320 newtonmeterne motoren er i stand til å produsere ville nemlig blitt for mye for denne fintrimmede drivlinjen.

Brabusen er dermed en god del kraftigere enn standard-Maybach, som har toppeffekt på 557 hk og maks dreiemoment på 900 Nm. Denne har en topphastighet som er begrenset til 250 km/t. Når det gjelder karrosseriet begrenser endringene på Brabusen i forhold til originalmodellen seg til senket understell og spesielle lettmetallfelger.

Vi fikk anledning til å beundre rekordholderen under bilmessen i Essen nylig. De store bildene finner du her.

Her finner du mer Maybach-stoff:

  • Nyheter  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer