Ukens veteran: Aston Martin DB4

Verdiøkning: Over 2 mill på 7 år!

En 60-talls Aston Martin er en garantert gullinvestering. I kjølvannet av DB5 stiger også prisene på de andre modellene i rekordfart.

SE VIDEO! Det er vel få som ville hatt noe imot å pynte oppkjørselen med denne, en Aston Martin DB4. Den perfekte pynt til huset. Vis mer
Publisert

De siste årene har prisene for 60-tallsbilene til Aston Martin eksplodert. Grunnen til det er enkel: Bond. James Bond. Det hele startet i 1964, med filmen «Goldfinger». Siden har verden aldri blitt den samme.

Der kjørte den hemmelige agenten, spilt av Sean Connery, den kliss nye Aston Martin DB5, og utstyrt med katapultsete og maskingeværer ble bilen verdens mest berømte filmbil, en status den har beholdt siden.

Så ikonisk er DB5, at også Pierce Brosnan og Daniel Craig kjørte den i sine tolkninger av James Bond. Det har sørget for at nye generasjoner har fått stifte bekjentskap med legenden, og drevet prisene opp ytterligere.

I kjølvannet av DB5

I dag er en DB5 en investering du må hoste opp flere millioner for, noe som også har påvirket at de modellene nærmest DB5 har gått kraftig opp i pris. Altså forgjengeren, DB4, og DB6, som kom etter.

Men selv DBS (som 007 kjørte i «On Her Majesty’s Secret Service» fra 1969), en modell som var oppnåelig på et moderat budsjett for bare tre år siden, har rast oppover prisskalaen. Kort fortalt: 60-talls Aston Martin er en banksikker investering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer