Verditap: 633.000 kr i året

For tre år siden kostet den 4,8 millioner kroner. Nå forsøker eieren å få 2,9 millioner kroner for bilen. Forskjell: 1,9 millioner kroner.

Et sjeldenhet til salgs i Norge, en Mercedes-Benz SLR McLaren. Verditapet har imidlertid vært enormt. Forskjellen mellom nybilpris og dagens utropspris er hele 1.9 millioner kroner.
Faksimile fra Finn.no
Et sjeldenhet til salgs i Norge, en Mercedes-Benz SLR McLaren. Verditapet har imidlertid vært enormt. Forskjellen mellom nybilpris og dagens utropspris er hele 1.9 millioner kroner.
Faksimile fra Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden lanseringen i 2004 har den norske Mercedes-Benz-importøren faktisk solgt hele seks eksemplarer av den oppsiktsvekkende supersportbilen SLR McLaren. Et av disse eksemplarene, som ble solgt sommeren 2006, står nå til salgs på Finn.no. Bilen-selges for eier av Bergens-firmaet Sandven, som har fått ry på seg for å være Norges mest eksklusive bilforhandler.

Enormt verditap

Superbilen har en utropspris på 2,9 millioner kroner, noe som selvsagt er en uhorvelig høy sum. Til sammenligning kan man for eksempel få ti splitter nye og meget velutstyrte Volkswagen Golf for samme pris.

Det som imidlertid er minst like interessant, er at bilen for bare tre år siden kostet 4,8 millioner kroner, ifølge den norske Mercedes-Benz-importøren Det betyr at vi snakker om en differanse på hele 1,9 millioner kroner, noe som må være blant Norgeshistoriens største verditap for en bil.

Les også vår test av drømmebilen

1.735 kroner per dag

På grunnlag av dette tallet kan vi lage en rekke artige regnestykker, som blant annet viser at eieren har måttet tåle årlige avskrivninger på hele 633.000 kroner, rundt 250.000 kroner mer enn de fleste av oss tjener i løpet av et år. Det betyr i neste omgang et verditap på snaue 53.000 kroner per måned og drøye 12.000 kroner per uke. For ikke å snakke om 1.735 kroner hver eneste dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.