Verso bedre

Nye Toyota Corolla Verso er større, mer praktisk, tøffere, mer komfortabel – og dyrere.

Publisert
Sist oppdatert
Verso bedre
Verso bedre


Billigste syvseter vil koste 280.000 kroner med en 1,6-liter med 100 hestekrefter. Det er 40.000 kroner mer enn forgjengeren, men store deler av prisforskjellen kan forsvares.

Det er viktig for Toyota å få en konkurransedyktig bil i denne klassen, det selges like mange fleksibiler i Europa nå som det selges av sedaner og stasjonsvogner til sammen. I Tyskland er for eksempel Opel Zafira bestselger uansett klasse for fjerde år på rad.

Bedre

Nye Corolla Verso kan direkte konkurrere med biler som Volkswagen Touran, bilen som kom best ut i vår fleksibiltest. Litt enkelt kan det sies at det Touran vinner på bedre plass, tar Corolla Verso delvis igjen på en bedre seteløsning. Løsningen for tredje seterad er ganske like, men den andre seteraden i Toyotaen legger seg penere ned i gulvet slik at lasteromsgulvet blir helt flatt.

Det er ikke bare seteløsningen som er viktig i en moderne fleksibil. Kravet til komfort er høyt, og også kravet til kjøreegenskaper er betydelig høyere nå enn for tre år siden. På begge disse områdene har nye Corolla Verso fått et løft i forhold til forgjengeren.

ESP på plass

På tørt føre og under en varm spansk vårsol var det lite å utsette på veigrepet i Corolla Verso. Den virker mer selvsikker enn de andre Corollaene, og det er nok mer vekt og mer penger brukt på bakhjulsoppheng som gir Verso-varianten disse kvalitetene.

Verso bedre


Det er også veldig positivt at Toyota har valgt å levere alle Corolla Verso med elektronisk stabilitetssystem. Vi kaller dette ESP, Toyota kaller det VSC (Vehicle Stability Control), men sikkerhetseffekten er den samme. Toyotas system leveres med mulighet for å koble ut antispinn-delen av systemet.

Også sikkerhet i form av kollisjonsputer er det godt med i Corolla Verso. I tillegg til front-, side- og hodekollisjonsputer blir sjåførens knær beskyttet av en kollisjonspute.

Mer om plass og komfort finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer