Nødstopp-statistikk

Versting-liste overrasker

Åtte bruktbiler skiller seg ut med oftest behov for nødhjelp langs veien. Aller mest problemer har eldre Hyundai i20, men også Toyota er på listen.

STYR UNNA: Sjekk nøye før du kjøper brukt. Det er åtte biler som skiller seg ut med mange problemer langs veien. Statistikken til ADAC er basert på 3,5 millioner utrykninger av «de gule englene» i 2021. Foto: ADAC
STYR UNNA: Sjekk nøye før du kjøper brukt. Det er åtte biler som skiller seg ut med mange problemer langs veien. Statistikken til ADAC er basert på 3,5 millioner utrykninger av «de gule englene» i 2021. Foto: ADAC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor måtte «de gule englene» til NAFs søsterorganisasjon ADAC, rykke ut 3,5 millioner ganger og hjelpe bilister med nødstopp langs tyske veier. Det er på bakgrunn av disse utrykningene at ADAC lager sin nødstopp-statistikk.

I statistikken for 2022, som viser hvor ofte 132 forskjellige bilmodeller i alderen tre til ti år får problemer langs veien, er det åtte som skiller seg ut som de minst pålitelige. Eldre utgaver av Hyundai i20 er verstingene med blodrøde tall i statistikken. I årsmodellene fra 2012 til og med 2014, har opp til 34 av hver 1000 registrerte bil fått hjelp av ADAC.

Den gode nyheten er at Hyundai tydeligvis har tatt tak i dette og gjort forbedringer. De nyere modellene fra 2016 til og med 2019, får nemlig grønne tall i statistikken.

Overrasker negativt

Overraskende for mange er det at Toyota har to biler på versting-listen. Toyota har ellers hatt rykte på seg for å være svært driftssikre. Både nyere C-HR- og Corolla-modeller kommer med røde tall i statistikken. For Corolla sin del, er det spesielt problemer med batteriet som trekker ned.

På nettstedet car-recalls.eu finner du en oversikt over hvordan alle de 132 bilmodellene kommer ut i nødstopp-statistikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.