Noen biler kan du tjene penger på

Verstinger blir god investering

Elbilene gjør powerbilene dyrere.

MER RENDYRKING: Samtidig som vi går mot elektrisk hverdagstransport, ser vi at noen produsenter går en helt annen retning med enkelte modeller. Vi snakker manuell kasse, bakhjulstrekk og i enkelte tilfeller også selvaspirerende motorer. Vi tipper disse bilene, som er dyre i dag, blir enda dyrere i fremtiden. Foto: BMW.
MER RENDYRKING: Samtidig som vi går mot elektrisk hverdagstransport, ser vi at noen produsenter går en helt annen retning med enkelte modeller. Vi snakker manuell kasse, bakhjulstrekk og i enkelte tilfeller også selvaspirerende motorer. Vi tipper disse bilene, som er dyre i dag, blir enda dyrere i fremtiden. Foto: BMW. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strengere miljøkrav vil skvise ut luksus- og sportsbiler med svære bensinmotorer. Mange land vil forbi fossilmotorer innen 15 år.

Det kan gi svært spennende år fremover, både med tanke på nyproduserte biler, som nærmest blir klassikere på dagen, og eksisterende modeller, som kanskje vil holde seg godt i pris, eller faktisk stiger i verdi.

Forskjellige retninger

Samtidig som verdens største produsent av V12-motorer, Bentley, annonserte at de skulle være helelektrifiserte allerede i 2030, ser vi for eksempel at Porsche satser hardt elbil, samtidig som de i enda større grad rendyrker klassiske drivlinjer med store selvaspirerende motorer og manuell girkasse.

Lamborghini fastholder at de vil fortsette med selvaspirerende V12-motorer, og AMG sender sin fantastiske 4-liters twinturbomatede V8 til nye effekthøyder. Men også de har begynt å elektrifisere sine modeller og har annonsert at en toliters firer med hybrid hjelp vil kunne gi superbilkrefter i fremtiden.

Ferrari hybridifiserer sin selvpustende V12 motor allerede i år, og har allerede hybride modeller i programmet. Audi har trolig droppet Audi R8 for alltid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer