Verstingmotor i BMW 6-serie

Det ser nok ikke så spesielt ut for de fleste, men dette kan være en skikkelig godbit. BMW jobber her med testing av en ny toppmodell i 6-serien.

Publisert
Sist oppdatert

I følge Automedia kan dette være de første bildene av BMW's kommende M6. Bilen vil bli utstyrt med den samme motoren som er på vei til M5. Det er ikke helt fastsatt hvor mye effekt den får, men det er uttalt i sammenheng med Concept M5 som ble vist i Geneve nylig, at det bør være minst 500 hestekrefter og 500 newtonmeter. Selv om denne motoren finner veien til M6 regner Automedia med at det også kommer en M6 CSL med ytterligere 50 hestekrefter og karosseriplater i karbonfiber. Mønsteret finnes på M3 som også finnes i en lettere og sterkere variant, M3 CSL. 100 kilometer i timen skal passeres godt i forkant av femsekundersgrensen, og topppfarten blir begrenset til 250.

Er det en M6?

Legg merke til bremseskivene på 645Ci som vi testet for en stund siden:

Sammenlign skivene på bildet over med bremseskivene på bilen under. Vi regner med at en bil som krever slike bremser også har noe skikkelig å skyve fra med:

I tillegg kan man se at støtfangeren bak er klargjort for mye kraftigere enderør enn 645-anlegget som sitter på denne bilen.

M6 skal i følge ryktene dukke opp i 2005.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.