Pris på Honda e er klar

Vesentlig billigere enn vi trodde

Da vi prøvekjørte det lille sjarmtrollet fra Honda tidligere i år, fikk vi bare vite at den ville bli «billigere enn BMW i3». Det blir den - og til gagns.

MORSOM OG KVIKK: Vi likte godt Hondas nye elbil under første prøvekjøring - og nå er prisen på den klar. Vi hadde tippet cirka 280.000 kroner - den havner under 260.000. Foto: Manuel Portugal
MORSOM OG KVIKK: Vi likte godt Hondas nye elbil under første prøvekjøring - og nå er prisen på den klar. Vi hadde tippet cirka 280.000 kroner - den havner under 260.000. Foto: Manuel Portugal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NB: Oppdatert 11. september 2019: Rekkvidde er nå oppgitt - 220 km WLTP.

Nå nærmer lanseringen av Hondas første elbil for Europa seg med stormskritt. Selv om den ikke er på markedet før til sommeren 2020, starter muligheten for å bestille bilen nå i september, i utvalgte markeder - deriblant Norge. Prisen er dermed fastsatt og starter på 253.300 kroner, pluss frakt og levering (eksempelvis 266.200 levert Oslo).

Som konkurrentene

Det betyr at fra-prisen ligger i omtrent samme sjiktet som konkurrenter som Mini Electric, Opel Corsa e og Peugeot e-208.

Den oppgitte prisen gjelder versjonen med 136 hestekrefter. En noe kraftigere utgave, med mer avanserte spesifikasjoner og 154 hestekrefter, starter på 282.000 kroner (294.900 levert Oslo).

Sistnevnte har et dreiemoment på 315 newtonmeter. 0-100 tar cirka åtte sekunder.

Batteripakken på 35,5 kWt kan hurtiglades fra 0 til 80 prosent kapasitet på 30 minutter.

Bilen vil også kunne leases, med månedlige kostnader fra 2.999 kroner per måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer