Holdninger til promillekjøring:

Vesentlig mer liberale til promillekjøring

Én gruppe nordmenn skiller seg kraftig ut fra resten av befolkningen, når det gjelder kjøring av bil etter inntak av alkohol.

«OK MED EN ØL BAK RATTET»: Folk fra Oslo vest viser seg å være klart mest liberale til å ta seg en øl eller et glass vin før de kjører bil. Eldre menn kommer også dårlig ut, ifølge statistikken. Foto: NTB Scanpix
«OK MED EN ØL BAK RATTET»: Folk fra Oslo vest viser seg å være klart mest liberale til å ta seg en øl eller et glass vin før de kjører bil. Eldre menn kommer også dårlig ut, ifølge statistikken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk fra Oslo vest er mest tilbøyelige til å kjøre bil med promille. Andelen derfra som sier det er sannsynlig at de vil drikke alkohol og kjøre bil når de er i utlandet, er nesten dobbelt så stor sammenlignet med resten av Norge. Dette viser en fersk undersøkelse Ipsos har gjort på vegne av Gjensidige i år.

Om lag 4.200 nordmenn har svart på spørsmålet «hvor sannsynlig er det at du kunne ha kjørt bil i Sør-Europa etter et glass øl eller vin?». Mer enn fire av ti som bor på hovedstadens vestkant svarer at det er mer eller mindre sannsynlig, mens tilsvarende tall for resten av den norske befolkningen er litt over to av ti.

TABELLFORKLARING: Dette er hvor mange som kan tenke seg å kjøre bil rett etter å ha tatt en øl eller et glass vin, mens de er i Sør-Europa. Østlandet: Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder. Vestlandet: Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane. Midt-Norge: Møre og Romsdal og Trøndelag. Nord-Norge: Nordland, Troms og Finnmark.

Mer akseptabelt i Syden

Nordmenn er mer tilbøyelige til å kjøre med promille når vi er i utlandet, noe tallene gjennom hele undersøkelsen viser. Vi er altså mer restriktive mot å kjøre bil etter å ha drukket alkohol når vi er hjemme i Norge. Men også her kommer beboerne i Oslo vest dårligst ut, ifølge tallene Dinside har fått tilgang til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer