Hvor er tanklokket

Vet du hva denne betyr?

Den forteller deg hvilken side påfyllingslokket er.

TANKLOKK: Er du usikker på hvilken side tanklokket er? Det er enkelt å finne ut av. Video: Rune M. Nesheim. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Er du usikker på hvilken side "tanklokket" til drivstofftanken eller strømuttaket på bilen din er?

Selvfølgelig vet man hvor det er på sin egen bil når man har hatt den en stund. Og dersom du er bilinteressert og har kjørt en del biler, er det ofte en tommelfingerregel at biler produsert i land der man kjører på venstre side, som oftest har tanklokket på venstre side, og vice versa.

Det betyr at biler fra Japan og Korea som regel har tanklokket på venstre side, altså på førersiden her i Norge. Tyske biler har som oftest tanklokket på høyre side. Men det er plenty av unntak. VW Transporter for eksempel, har tanklokket på førersiden. Det samme har Mercedes A-klasse.

Men i stedet for å vite hvilket land bilen er fra, finner man ofte svaret i instrumentpanelet, ved siden av tankmåleren. Den er markert med en bensinpumpe, og er gjerne fulgt av en trekant på venstre eller høyre side. Den skal illustrere en pil som peker i retningen som tanklokket sitter. Enkelt og greit.

Ladbare hybrider og elbiler har alltid en indikator for batterikapasiet. Ofte er den ganske likt utformet. Den er som oftest illustrert med et batteri (rektangel med + og - tegn). Der er det vanlig med de tilsvarende pilene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer