Veteran i toppform: Nå 500 hester!

En ny monster-SUV er neppe det verden trenger mest for tiden. Med enda flere hester skal Mercedes G 55 AMG sette ny rekord i politisk ukorrekthet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke den første AMG-versjonen av G-klasse, men det er den hittil heftigste. Sammenlignet med den nåværende modellen har den fått 24 ekstra hestekrefter og er nå oppe i 500 totalt. Dreiemomentet er uforandret, men 700 newtonmeter burde rekke selv i den over 2,5 tonn tunge bilen.

V8 kompressor

Effektøkningen kommer etter en endring i motorstyringen til den velkjente kompressoråtteren fra AMG. Resultatet er at 0-100 km/t nå går på 5,5 sekunder, en tiendel raskere enn tidligere. Toppfarten er fortsatt begrenset til 210 km/t. Visuelt sett er det lettest å skille den nye G 55 fra den gamle på de nye aluminiumsfelgene med dekk i dimensjonen 285/55-18.

Seriøs offroader

Standardutstyrspakken er ytterligere oppgradert og inneholder nå blant annet bi-xenon frontlykter, tåkelys med svingfunksjon og Isofix-innfestning for barneseter i baksetet. Man har også tre nye farger, hvitt, blått og grønt, å velge mellom. Fra før kjenner vi finesser som lavgir, 4ETS (elektronisk traksjonssystem), elektronisk stabilitetskontroll og låsbare differensialer. Dette gir den en enorm kapasitet også utenfor veien og gjør at Mercedes G-klasse trygt kan kalle seg en fullblods terrengbil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer