Ukens veteran: Toyota Celica Supra

Veteranbil-drøm på lavbudsjett

Hva gjør du hvis du lengter etter en ekte sportsbil med veteranbilstatus, men knapt eier nåla i veggen?

UKJENT PERLE: Toyota Celica er en av få bilene som det fortsatt går an å skaffe billig. Men vær rask, prisene er på vei opp! Foto: Stein Inge Stølen
UKJENT PERLE: Toyota Celica er en av få bilene som det fortsatt går an å skaffe billig. Men vær rask, prisene er på vei opp! Foto: Stein Inge Stølen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes fortsatt håp. Hint: Den som intet våger, intet vinner...

Ahhh, veteransportsbilen. To dører, lav takhøyde, klassiske linjer og en skikkelig motor under et langt panser. Følelsen av sol, sommer og prikkfri asfalt under dekkene kan bare bli bedre hvis du ferdes i et skikkelig entusiastkjøretøy.

Ikke helt umulig

Og stadig flere velger å se på klassikere med sportslig karakter. Dette reflekteres også dessverre i bruktbilprisene. Du kan for eksempel bare glemme å finne en gammel Porsche 911 uten astronomisk prislapp. Så hva skal en gjøre hvis ønsket er større enn lommeboka? Vel, det er faktisk ikke helt umulig.

Først av alt gjelder det å finne ut hva som slår ut på radaren din. Er det tysk prestisje? Amerikansk kubikk? Japansk finesse, eller britisk adel?

Etterspørselen begynner å overgå tilbudet i nesten alle leirene. Gode eksemplarer fra seksti- og syttitallet er nærmest umulig å få fingrene i. Så hva gjenstår da? Jo, åttitallet!

Et tiår fylt av kontraster

Men er dette egentlig en periode å trakte etter? Her er meningene delte. Dette var et tiår der alt ble skrudd opp litt ekstra. Frisyrer, klær, musikk og ikke minst biler bar preg av heftig eksperimentering innen stilarter og teknologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer