Vi anbefaler rimelige sportsbiler

En trålerunde på finn avdekker en rekke godbiter til overkommelige priser.

Publisert
Sist oppdatert
... så og si ingen sportsbiler er kjørt av "prestefruer i Bærum". Vær kritisk selv om bilene ser bra ut!


Ja, vi innrømmer det. Vi kjører nye biler på test, og mye av det koster såpass at det knapt er kjøpbart for noen som helst. Biler med underholdningsverdi trenger motor, og motor trekker ofte prisen til astronomiske høyder.

Her kommer en guidet runde blant sportsbiler og morsomheter som bør friste en normal lommebok.

Husk alltid på at så og si ingen sportsbiler er kjørt av "prestefruer i Bærum". Vær kritisk selv om bilene ser bra ut! Sportsbiler har ikke bedre kvalitet enn vanlige biler, de bare kjøres hardere, hvis du skjønner.

Toyota

Toyota har et par biler som dessverre begge har gått ut av produksjon. Det er MR2 og Celica. Siste generasjon av MR2 er en kjempebil som er ekstremt morsom å kjøre. Her snakker vi lett toseter med midtmontert motor og bakhjulsdrift. Ingen elektronikk ødelegger for kjøringen og den sladder som en drøm. Negativt med denne bilen er at du ikke får med noen ting som er større enn badebukse og penger.

Vi anbefaler rimelige sportsbiler
Vi anbefaler rimelige sportsbiler


TEST: Toyota MR2

Eksempel på MR2 til salgs:

2002 Toyota MR2.

2002 Toyota MR2.

Celica er den andre sportsbilen Toyota droppet. Den har 143 hestekrefter under panseret og er dessverre utstyrt med forhjulsdrift. Det trekker ned. Celica finnes også i en versjon som heter T Sport med 192 hestekrefter. Dette er en versting som det er få av i Norge. Det finnes i hvert fall to - nemlig de to demobilene vi kjørte i sin tid.

TEST: Toyota Celica

TEST: Toyota Celica T Sport

Eksempel på Celica til salgs:

2000 Toyota Celica.

Honda

Honda har også luktet på sportsbiler, men de har oppnådd ufortjent lite anerkjennelse i Norge. For eksempel har Honda S2000 gledet oss flere ganger. Dette råskinnet, som har en toliters motor som trekker til over 9.000 omdreininger i minuttet, er en stor kjøreopplevelse. Dette er også en toseters roadster med bakhjulsdrift og overfestlige kjøreegenskaper.

Vi anbefaler rimelige sportsbiler


TEST: Honda S2000

Eksempel på S2000 til salgs:

2001 Honda S2000.

Honda har en perle til, nemlig NSX. En kostbar bil, også som brukt, men denne som ligger på finn.no nå til 415.000 kroner ser fin ut, selv om den er 17 år gammel. En supersportsbil til Passat-pris. Denne bilen har nesten 300 hestekrefter, midtmontert motor og kvalitet som gjør den til en helårsbil hvis man ønsker det. Vi har aldri hørt om at denne bilmodellen har noen tekniske svakheter.

Eksempel på NSX til salgs:

1991 Honda NSX

Nissan

Nissan har hatt flere sportsbiler opp gjennom årene, og for eksempel har biler som Skyline GT-R oppnådd høy status i entusiastmiljøer. Det samme har Toyota Supra. Men vi skal anbefale en annen modell som kanskje ikke så mange tenker over, og som det også finnes en del av til salgs. Det er Nissan 200SX. Den har en toliters turbomotor med 200 hestekrefter og bakhjulsdrift. En morsom bil til en beskjeden pris. Klarer man seg med en litt kjip og hvit bil, finnes det en til salgs til 160.000 kroner med automatgir.

Eksempel på 200SX til salgs:


1997 200SX

1996 200SX Automat

Mazda

Vi anbefaler rimelige sportsbiler
Vi anbefaler rimelige sportsbiler


Mazda har også to godbiter, i hver sin prisklasse. Den kostbare er RX-8, som finnes i to motorvarianter med henholdsvis 193 og 231 hestekrefter. Minste motor koster greit under 300.000 kroner. Den kraftigste motoren trekker til nesten 10.000 omdreininger. Dere som er vant til diesel med trekkraft fra 1.700 omdreininger får dere en skikkelig overraskelse. Her må du opp i 5-6.000 før det skjer noe å melde om. Bakhjulsdrift er selvsagt.

TEST: RX-8 231 hestekrefter.

Eksempel på RX-8 til salgs:

2004 RX-8 med 193 hestekrefter.

2004 RX-8 231 hestekrefter.

Mazda MX-5 er også vanskelig å komme utenom. Denne lille toseteren, som kan kan fungere som billigversjon av Honda S2000, bør være spennende. Den stiller imidlertid krav til at eieren ikke er for stor, siden det er trangt bak rattet. Denne bilen har også bakhjulsdrift og tilbyr mye kjøreglede per krone. Hopper man over nyeste modell raser prisen betydelig.

Eksempel på MX-5 til salgs:

2006 MX-5 med 1,8-liters motor

1999 MX-5 med 140 hestekrefter.

Mini

Vi anbefaler rimelige sportsbiler


Dette er kanskje ikke en sportsbil i denne sammenhengen, men opplagt en kjøremaskin som overgår mye annet. Særlig kabriolet gir en fin følelse. Det som trekker mest ned er at den har forhjulstrekk. Den scorer 100 prosent på det meste annet. Kabrioleten vi har testet, Cooper S, har en 170-hesters kompressormotor som gir et solid skyv i ryggen. Den støyer også sånn passe mye. Kompressormotorer har en tendens til å hyle.

TEST: Mini Cooper S kabriolet.

Eksempel på Mini kabriolet til salgs:

2005 Mini Cooper S kabriolet.

Lykke til med anskaffelse av sommerbilen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer