Vi bulker for 740 millioner kroner på parkeringsplassen

Skadeutbetalingene øker og forsikringsbransjen er oppgitt.

FORT GJORT: Hvem som helst kan komme utfor et uhell på parkeringsplassen. Skadene representerer sure penger. Foto: GJENSIDIGE
FORT GJORT: Hvem som helst kan komme utfor et uhell på parkeringsplassen. Skadene representerer sure penger. Foto: GJENSIDIGE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har ved flere anledninger skrevet om trøbbel ved parkering. Årlig blir rundt 40.000 biler påkjørt, og mange av synderne stikker av. Følg disse rådene om det skjer!

Men de sure parkeringsuhellene skjer ikke bare i de trange p-husene. I 2014 var det over 81.500 smeller i forbindelse med rygging og påkjørsel av parkert kjøretøy, med påfølgende erstatninger for nærmere 740 millioner kroner.

Tusenvis av disse skadene skjer ved rygging ut fra parkeringsplass, viser tall fra Gjensidige Forsikring.

Et klart råd

Mange av sakene kunne vært unngått dersom flere rygget inn på parkeringen.

Ta deg tid til å rygge inn på p-plassen, og kjør ut med fronten først, er den klare oppfordringen fra forsikringsselskapet.

LES OGSÅ: Unngå denne parkeringstabben!

- Erfaringen er at de fleste kjører med fronten først når de parkerer. Vi mener at dersom flere i stedet kjører ut fra parkeringsplassen med fronten først, ville mange smeller vært unngått, og flere farlige situasjoner avverget, sier informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Om uhellet først er ute - slik retter du bulken selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer