Vi drar på NISMO-festival

Japan tar bilkulturen på alvor. Sjekk filmen.

Foto: NISSAN/TELLUSWORKS
Foto: NISSAN/TELLUSWORKS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nissans tuning- og racing-avdeling, NISMO, har mange råtøffe modeller bak seg. I Japan har de laget en egen festival hvor entusiastene kan se og høre alle grombilene på fulle spjeld.

Det er dagen alle Nissan-frelste merker av i kalenderen; en enorm folkefest under Japans høyeste fjell, Fuji. Ved foten av dette fjellet finner du banen med samme navn - Fuji Speedway.

Nissan går tilbake til røttene. Se film!

Dette er en bane som har huset entusiaster i alle former og farger siden 1963 og er kjent for sin 1,5 kilometer lange rettstrekke. Det ble kjørt Formel 1 på banen frem til 1977, men led en lignende skjebne som Nürburgring gjorde året før.

Niki Lauda måtte nesten bøte med livet for å bevise at sikkerheten måtte skjerpes i Tyskland i 1976, mens to tilskuere avgikk med døden på Fuji-banen året etter da Gilles Villeneuve krasjet.

Se reportasjen:

Formel 1 skulle likevel komme tilbake til banen. I 2007, 30 år etter, kunne fans nok en gang se verdens raskeste biler hyle under fjellet.

Drifting og racing

Men det er andre arrangementer enn Formel 1 som trekker folket hit år etter år. Det ene er drifting, som blir mer og mer populært i Japan, det andre er historisk racing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer