- Vi driter oss ut hvert år

Den første snøen følges av trafikkaos. Vi lærer aldri.

Vi lærer aldri ... Fra Ring 3 ved Rikshospitalet under dagens morgenrush. Foto: Karoline Brubæk
Vi lærer aldri ... Fra Ring 3 ved Rikshospitalet under dagens morgenrush. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Snøen kommer skrev DinSide før helgen og ga gode tips om de beste dekkjøpene. Og senest tirsdag kveld: Bytt dekk nå!, skrev vi sammen med mange andre. Vi har da sett på værmeldingen.

Og likevel møtes vi av kaos på den første snømorgenen. I hovedstadsområdet våknet mange til lett melisdryss som i løpet av minutter utviklet seg til lavende snø på sleipe veier. Og så står vi der da. Velskodd, men fast bak spinnende varebiler, slingrende SUV-er og nødblinkende stasjonsvogner. Alle typer og merker er representert, og langs hovedveiene inn til hovedstaden er kjørefelter stengt i morgenrushet. Langs veiskuldre og under broer står bilistene og bytter dekk med snøfrosne fingre.

Og det er ikke bare på Østlandet bilistene går i baret. Lokalaviser i nordvest skrev i går om snøfallet som skapte trafikkaos. Og på det milde Sørland blir visstnok alle også tatt på senga av at det faktisk kan snø her også, i år som i fjor og året før.

Tall fra IF Skadeforsikring viser at en stadig større andel av ulykkesbilene kjører på sommerdekk om vinteren. Det kan virke som om mange, spesielt i den sørlige delen av landet, gambler på å vente lengst mulig. Milde vintre og rikelig med salting har muligens lullet oss inn i den illusjonen at i år, i år kommer den første snøfrie veivinteren!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer