Test: Peugeot e-2008 GT-line

Vi er imponerte

Det beste elbilkjøpet akkurat nå.

BIL-TEST: Er du på jakt etter en elektrisk SUV, kan Peugeot e-2008 være et godt valg, ifølge vår testkjører. Video: Rune Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Peugeot er skikkelig i vinden nå om dagen. Ser du på modellrekka i dag, har de bare lekre modeller (smaken er selvfølgelig som baken) og selv om de for et år siden bare kunne by på bensin eller diesel, har de nå ledning på hele seks modeller.

Men bare to av dem er helelektriske, nemlig e-205 og e-2008, som vi kjører nå.

Det er kort fortalt en ganske småsexy liten forhjulsdrevet SUV i B-segmentet som har potensiale til å slå hardt fra seg mot biler som anses som praktiske. Skoda Scala, Lexus UX, Hyundai Kona, Kia e-Soul og e-Niro, blant flere.

Plattformen som brukes er laget for både fossile og elektriske modeller og vil brukes av stadig flere modeller. I dag finnes allerede 208, Opel Corsa, DS 3 Crossback og 2008, og til neste år kommer en tøff Opel Mokka.

Romslig

Men i overskuelig fremtid, er 2008 den største og mest praktisk bilen på plattformen. Den er 430 lang, og selv om den er designet for et liv med bensinmotor også, er den fornuftig pakket. Det er faktisk godt mulig for fire voksne å dra på langtur i denne.

Og de kommer seg fint ut og inn, selv om denne fortsatt føles lav og veldig personbilaktig når man først sitter i bilen. Og bagasjerommet er på 464 liter dersom du kaster ut den øverste gulvplata.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer