Vi fikk teste Nor-Techs nye superbåt i 200 km/t!

Når 150 av verdens råeste båter legger ut på Poker Run fra Miami til Key West, er den råeste av dem alle helnorsk. Vi fikk være med på tidenes tur. I nærmere 200 km/t!

En speedbåt regnes som sprek hvis den har 6-700 hk. Denne har 1350. Ganger to. Foto: Florida Powerboat Club
En speedbåt regnes som sprek hvis den har 6-700 hk. Denne har 1350. Ganger to. Foto: Florida Powerboat Club Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nor-tech bygger noen av verdens ypperste båter – og nå har gründerne, nordmennene Trond Schou og Nils Johnsen som hodler til i Fort Myers i Florida, bygd et smykke som også er i norsk eie.

2700 hk totalt
Båten heter Nor-Tech 477 SPX, den er altså 47 fot, og bygd med en sober detaljrikdom vi knapt har sett maken til på en slik båt. Ikke bare det: Under den hydrauliske motorluka som selvsagt har en stor solseng på toppen, finner vi ekte råskap: 2 stk. Mercury Racing-motorer. Med 1350 hester hver!

Motorene har til sammen fire turboer og yter totalt 2700 hk. Foto: Espen Stensrud
Motorene har til sammen fire turboer og yter totalt 2700 hk. Foto: Espen Stensrud Vis mer

Vi fikk bli med i tre dager på Nor-Techs nye herlighet. For en båt. For et smykke. Og for en fart!
Motorene leverer en punch som nærmest kan sammenlignes med det å sitte på i en superbil. Vi cruiser i ganske så friske 80 mph idet Nor-Tech-sjefen Trond Schou kitter til de to gassspakene. Akselerasjonen er enorm! Jeg rekker så vidt å skimte 125 mph på gps’en, mens båten flyr over bølgene med små rapp. Det verste av alt er at den ligger dundrende stabilt. Men vi har altså vært oppe i over 200 km/t! På urørt vann. Over bølger…

Nydelig finish
Selv blant relativt blaserte amerikanere, vekker den nye 477 SPX virkelig oppsikt i havna. De fleste PokerRun-båtene er lakkert i skrikende farger og med de mest sinnssyke ornamenter. Her skiller den ”norske” båten seg ut. Den er lakkert i Mercedes koksgrå, og inni finner vi lekkert lyst skinn, karbon og aluminiumsdetaljer på nær sagt alt som er verdt å framheve.

Her er det bare å holde seg fast! Toppfarten er over 200 km/t. Foto: Espen Stensrud
Her er det bare å holde seg fast! Toppfarten er over 200 km/t. Foto: Espen Stensrud Vis mer

Det hele er montert i en slik orden og nøyaktighet at selv enkelte i bilbransjen har noe å lære. Og på kvelden skinner de blåe LED-lysene opp alle detaljer rundt om i cockpiten. Det er sjelden blir gald av å se blålys, men her er det bare riktig.

Så høster båten anerkjennelse blant andre superbåt-elskere, også. Såpass at den ble kåret Nor-tech 477 SPX kåret til Årets Poker Run-båt i det virkelig store racet nå i november.
Ingen foran – ingen ved siden.
Men samtlige bak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer