Vi fikk teste Nor-Techs nye superbåt i 200 km/t!

Når 150 av verdens råeste båter legger ut på Poker Run fra Miami til Key West, er den råeste av dem alle helnorsk. Vi fikk være med på tidenes tur. I nærmere 200 km/t!

En speedbåt regnes som sprek hvis den har 6-700 hk. Denne har 1350. Ganger to. Foto: Florida Powerboat Club
En speedbåt regnes som sprek hvis den har 6-700 hk. Denne har 1350. Ganger to. Foto: Florida Powerboat Club Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nor-tech bygger noen av verdens ypperste båter – og nå har gründerne, nordmennene Trond Schou og Nils Johnsen som hodler til i Fort Myers i Florida, bygd et smykke som også er i norsk eie.

2700 hk totaltBåten heter Nor-Tech 477 SPX, den er altså 47 fot, og bygd med en sober detaljrikdom vi knapt har sett maken til på en slik båt. Ikke bare det: Under den hydrauliske motorluka som selvsagt har en stor solseng på toppen, finner vi ekte råskap: 2 stk. Mercury Racing-motorer. Med 1350 hester hver!

Vi fikk bli med i tre dager på Nor-Techs nye herlighet. For en båt. For et smykke. Og for en fart!Motorene leverer en punch som nærmest kan sammenlignes med det å sitte på i en superbil. Vi cruiser i ganske så friske 80 mph idet Nor-Tech-sjefen Trond Schou kitter til de to gassspakene. Akselerasjonen er enorm! Jeg rekker så vidt å skimte 125 mph på gps’en, mens båten flyr over bølgene med små rapp. Det verste av alt er at den ligger dundrende stabilt. Men vi har altså vært oppe i over 200 km/t! På urørt vann. Over bølger…

Nydelig finishSelv blant relativt blaserte amerikanere, vekker den nye 477 SPX virkelig oppsikt i havna. De fleste PokerRun-båtene er lakkert i skrikende farger og med de mest sinnssyke ornamenter. Her skiller den ”norske” båten seg ut. Den er lakkert i Mercedes koksgrå, og inni finner vi lekkert lyst skinn, karbon og aluminiumsdetaljer på nær sagt alt som er verdt å framheve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer