Vi har kjørt BMW 2-serie

Endelig er BMWs minste kupé blitt voksen. Og enda morsommere.

MER VOKSEN: BMW 2-serie er noe annet enn en kupé-versjon av 1-serien, slik forgjengeren var. Den er både voksnere og morsommere. Foto: BMW
MER VOKSEN: BMW 2-serie er noe annet enn en kupé-versjon av 1-serien, slik forgjengeren var. Den er både voksnere og morsommere. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW tetter igjen alle åpne hull i tallrekken. Etter at de i høst lanserte sin nye 4-serie Coupe, er det bare en 2-serie som gjenstår. Nå kommer også den, og vi snakker om ytterligere en kupé.

Vi har testet bilen, som blir en direkte arvtaker etter 1-serie Coupe.

Det er heller ikke hvilken som helst modell som står på Las Vegas Motor Speedway og venter på oss. Det er den heftigste utgaven, M235i, som byr på 326 hestekrefter i den relativt lille kompakt-kupéen.

Den bygger videre på filosofien bak M Performance, som ble introdusert med BMW M135i, som du kan lese vår test av her. Men den er noe mer.

Bevisste kunder

De som kjøper en todørs kupé signaliserer allerede i kjøpsfasen at de er over gjennomsnittet opptatt av utseendet, og nettopp der skårer 2-serien veldig bra i forhold til sin forgjenger.

Den er blitt lavere, bredere, og lengre. Sporvidden er økt, det samme er akselavstanden.

Alt dette har gjort 2-serie Coupe visuelt til det 1-serie Coupe aldri kunne bli, basert på en for liten innpakning. Den ekstra størrelsen har gitt designerne mye større muligheter for å oppnå et langt mer harmonisk design. Dette skyldes i stor grad at den har hentet plattformen fra 3-serien, men kortet ned en smule.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer