Vi har kjørt BMW M135i

MÜNCHEN (DinSide Motor): Sammenlignet med 1 M-Coupé er den mer sofistikert - og nesten like morsom.

Det er detaljene som avslører den. Tredørsversjonen av BMWs 1-serie får sitt flaggskip fra start: Uten å være en "ren" M-bil, er M 135i en GTI-killer med sine 320 hester og 0 til 100 på 4,9 sekunder (med 8-trinns automat). Foto: Knut Moberg
Det er detaljene som avslører den. Tredørsversjonen av BMWs 1-serie får sitt flaggskip fra start: Uten å være en "ren" M-bil, er M 135i en GTI-killer med sine 320 hester og 0 til 100 på 4,9 sekunder (med 8-trinns automat). Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilen er diskret som bare det, og forfra ser den nesten ut til å være from som et lam. Men skinnet bedrar, og ser man på detaljer som spoilere foran og bak, endrede luftinntak og - ikke minst - detaljene i hjulene som de blå kaliperne og den lille M-en (for BMW M).

Nye 1-serie med M

Så - hva er det? BMW M135i heter den, og er den første BMW M Performance-modellen med bensinmotor. Ikke nok med det: Det er også den første 3-dørsversjonen av den nyeste BMW 1-serien. (I den andre enden av skalaen finner vi den nye tredørsversjonen av 1-serien med en 1,6-liters bensinmotor på bare 102 hestekrefter. Den heter BMW 114i, vi har testet den.)

Vi har altså kjørt M135i - og vi fikk bakoversveis, til tross for at det "bare" er en M-performance-bil. I fjor introduserte nemlig BMW et mellomsjikt i sitt utvalg av høy-ytelsesbiler, litt på samme måte som Audi har sine "S"-modeller med noe mer beskjedne ytelser enn "RS"-verstingene. (Mer om BMW M Performance i forhold til "ren M" kan du lese nederst i artikkelen).

Dette er ikke en test av BMW 1-serie som sådan. Den kan du lese her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer