Vi har kjørt elektrisk Hummer!

Det kunne kanskje vært en aprilspøk, men kalenderen viser januar og bilen er et faktum.

EN TØFFING AV EN ELBIL: Hummer HX er til salgs i Norge og det er ikke noe pinglete ved oppsynet på den lille karen. Foto: Tommy Simon Norum
EN TØFFING AV EN ELBIL: Hummer HX er til salgs i Norge og det er ikke noe pinglete ved oppsynet på den lille karen. Foto: Tommy Simon Norum Vis mer

Tekst og foto: Tommy Simon Norum

På lisens

Hummer HX ble lansert av Hummer i 2008, og rett før Hummer satte kroken på døra i 2010 fikk My Electric Vehicle rettigheter til å produsere en elektrisk mini-Hummer. En kombinasjon i retning bunad og gummistøvler.

Allikevel er det noe som appellerer til følelsene. En elbil som er tøff, i motsetning til små kantete bærplukkere som passerer morgenrushet i kollektivfeltet. Frontpartiet gir klare assosiasjoner til Humvee, bilen som trollbandt selveste Arnold Schwarzenegger.

Les mer om Hummer-modellene her!

HXen importeres av Elbil AS, og selges av Automedia AS som allerede har solgt tre stykker. Går du for versjonen uten tak, har du et solid alternativ til mopeden. Testbilen er nemlig registrert som mopedbil og har en toppfart på 45 km/t. Det finnes også en versjon registrert som firehjuls motorsykkel, da med toppfart 70 km/t.

Alternativt kan du få en fireseter cabriolet laget som golfbil.

Kort rekkevidde

Å sette seg inn i HXen gir samme følelsen som å presse seg inn i en Postmann Pat gyngebil for barn på kjøpesenteret. Forskjellen er at sentervakta ikke kommer og kjefter på deg, og at du slipper å putte på en tier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer