Test - Honda Civic Type R

Vi har kjørt en rekordbil

Med sin Civic Type R viser Honda ettertrykkelig hvor skapet skal stå når det gjelder kjøredynamikk.

KLAR TIL DYST: Helt nye Honda Civic Type R er enda råere enn forgjengeren, og det vil ikke si så lite. Med sine 320 hestekrefter og forbedrede dynamiske egenskaper satte den ny rekord for forhjulsdrevne biler på Nürburgring. Her står vi klare til å teste den på EuroSpeedway Lausitz (Lausitzring), nær Dresden. Foto: Knut Moberg
KLAR TIL DYST: Helt nye Honda Civic Type R er enda råere enn forgjengeren, og det vil ikke si så lite. Med sine 320 hestekrefter og forbedrede dynamiske egenskaper satte den ny rekord for forhjulsdrevne biler på Nürburgring. Her står vi klare til å teste den på EuroSpeedway Lausitz (Lausitzring), nær Dresden. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange månedene siden Honda lanserte sin nye kompaktbil, 10. generasjon Civic - en betydelig forbedring i forhold til forgjengeren. Og allerede nå kommer sinna-versjonen Type R.

Den første rekorden til nye Type R er antall år fra lanseringen av én generasjon til den neste. Det er nemlig bare to år siden vi kjørte den forrige, som var den fjerde, men bare den tredje som kom til Europa.

Den representerte et brudd med tradisjonen med selvpustende motorer som først våknet til liv ved 5.000 omdreininger, som den som imponerte oss i Type R fra 2007.

Den andre rekorden, viktigere for Honda, er rundetiden rundt nordsløyfa på Nürburgring - 7 minutter og 43 sekunder - som er raskest av alle forhjulsdrevne biler.

Glupsk uttrykk

Designen tar det lett kompliserte formspråket til et nytt nivå på type R i forhold til standard Civic. Ikke alle synes det er en pen bil, men det er noe typisk japansk over den og med alle Type R-attributtene som gapende luftinntak, heftig frontspoiler og sideskjørt med karbondetaljer, ser den resolutt sportslig ut, mens den hissige fronten har fått et nærmest glupsk uttrykk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer