Vi har kjørt ladbar BMW 3-serie

BMW har definitivt hoppet på plug-in-trenden og vi har kjørt en overbevisende prototype.

ELBIL-MODUS: Prototypen er konstruert for å tilby optimal kombinasjon av praktiske egenskaper og drivstoff-effektivitet. Derav en maksimal rekkevidde i el-modus på 35 kilometer. Toppfart med kun batteridrift: 120 kilometer i timen. Foto: BMW
ELBIL-MODUS: Prototypen er konstruert for å tilby optimal kombinasjon av praktiske egenskaper og drivstoff-effektivitet. Derav en maksimal rekkevidde i el-modus på 35 kilometer. Toppfart med kun batteridrift: 120 kilometer i timen. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En vanlig dag på jobb: Vi kjører BMW på bane. Men dette er en lett maskert BMW 3-serie, den har tanklokk bak og ladeport for kobling til strømnettet på venstre forskjerm. I passasjersetet sitter en av BMWs tekniske eksperter og banen er BMWs test-anlegg ved Miramas i Sør-Frankrike.

Prototype

Bilen er en ladbar 3-serie prototype og vi skal gi tilbakemelding etter å ha testkjørt den på en variert strekning under ulike forhold. Og, ja: Det er den bilen vi omtalte på grunnlag av spionfotografier for nesten et år siden.

Og BMW er på riktig spor, for å si det sånn. Bilen vi kjørte har til sammen 245 hestekrefter, lavt tyngdepunkt, god balanse, presis styring og sportslige kjøreegenskaper og taklet alle deler av testbanen på en overbevisende måte. (Selvfølgelig, tenkte vi med oss selv, ellers hadde de vel ikke sluppet oss til her...) Bilens ytelser oppleves for øvrig som bedre enn tallene på papiret skulle tilsi.

En bedre og gjerrigere 328i

Det er ikke tilfeldig, vil vi tro, at BMW oppgir samlet ytelse fra hybridsystemet til «cirka» 245 hester - det er maksimal effekt fra kraftpakken i BMW 328i. Vi fant ut at bilen har like gode ytelser som denne tross den økte vekten - dette henger sammen med at trekkraften er høyere og tilgjengelig tidligere. Maksimalt dreiemoment er (nok en gang «omtrent»), 400 newtonmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer