Vi har kjørt Lexus RX 450h

BUDAPEST (DinSide Motor): Vi har kjørt den siste hybridbilen til Lexus. Den er raskere enn dagens og bruker mye mindre.

Vi har kjørt Lexus RX 450h
Publisert
Sist oppdatert

En hybridbil består av flere fremdriftsmotorer som bruker forskjellig drivstoff. I dette tilfellet har Lexus brukt tre motorer, to elektriske og en bensinmotor.

Bensinmotoren er noe så vanlig som en 3,5-liters V6-motor med 249 hestekrefter og 317 newtonmeter. De to andre motorene er kanskje mer spennende. Det er en elektrisk motor som sitter foran og som yter 176 hestekrefter. Denne sitter sammen med bensinmotoren og utgjør i hovedfremdriften. I tillegg sitter det en motor bak slik at det blir firehjulsdrift. Denne motoren yter 68 hestekrefter og er den eneste drivkilden på bakhjulene. Det går med andre ord ingen drivaksel fra motorene foran og bakover til bakhjulene.

Summa summarum blir ikke dette 249 + 176 + 68 som er 493 hestekrefter. Regnestykket er slik at når dette summeres blir det totale antall hestekrefter 299...

Lavt forbruk

Det som er vel så interessant er et forbruket ligger på 0,63 liter per mil og at CO2-utslippet stopper på 148 gram per kilometer. Det er ikke noe poeng i å nevne konkurrenter. De er ikke en gang i nærheten av disse utslippstallene med sine "konkurrerende" modeller. Dette er en høy bil som veier mellom 2,1 og 2,2 tonn og som har betydelige ytelser. 0 til 100 går unna på 7,9 sekunder. I forhold til den utgåtte RX 400h har denne 10 prosent mer effekt og 23 prosent lavere forbruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer