Vi har kjørt monsteret

Her snakker vi om ytelser på nivå med Ferrari og Lamborghini, og Porsche 911 turbo får steinhard konkurranse.

Publisert
Sist oppdatert

ESTORIL - Portugal, (DinSide Motor): Her er kort oppsummert våre første inntrykk etter å hatt privilegiet å få være blant de første som har fått kjøre den gjenoppståtte legenden GT-R.

Nissan-offensiv

Vi er i skrivende stund fortsatt på plass i Portugal, og vil komme tilbake med en grundigere og mer utførlig dekning etter avsluttet pressetur. GT-R-kjøringen var nemlig et ledd i en kjempemessig PR-offensiv fra Nissans side, som etterfølges av en viktig Renault-lansering som vi også vil komme tilbake til.

I denne omgangen er de viktige punktene som følger:

Superbil

Nissan GT-R er arvtakeren etter den famøse Skyline GT-R som har vært en av de aller heftigste "folke-superbilene" og en av heltene i kult-filmer og spill om gate-racing. Vi står i dag overfor den femte generasjonen av denne modellen, og helt klart den mest vellykkede. Bilen er ingen liten kupé men en sjenerøst dimensjonert sportsbil med ordentlige bakseter og en total lengde på 466 centimeter, altså cirka som en familiebil i mellomklassen.

V6 biturbo

Den nye gate- og baneraceren er utstyrt med en 3,8-liters V6 biturbo-motor som yter 480 mektige hestekrefter og byr på et maksimalt dreiemoment på hele 582 newtonmeter. Men bilen er ingen kompromissløs racer og byr på et attraktivt komfort- og utstyrsnivå. Dette gjør at bilen veier såpass mye som 1.740 kilo. (Vi antar at det vil komme en mer entusiast-orientert versjon om ikke så alt for lenge, med mer krefter og påtakelig lavere vekt).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer