Vi har kjørt nye Audi S6

MÜNCHEN (DinSide Motor): Audi A6 Avant er en av de beste stasjonsvognene på markedet. Her er S-versjonen.

Meget høyverdig og tidsriktig interiør i S6. Legg merke til panelene med kombinasjon av tre og aluminium. Foto: Knut Moberg
Meget høyverdig og tidsriktig interiør i S6. Legg merke til panelene med kombinasjon av tre og aluminium. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi er med årene blitt en storprodusent, og tilbyr nå en modellrekke som imponerer i spenn og i bredde, fra A1 via A3 og A4, A5 og A6 til A7, A8 og R8, for ikke å snakke om Q3, Q5 og Q7 i SUV-sjiktet, da. I tillegg kommer S- og RS-versjoner av de råeste samt sportskupéen og roadsteren i "underfamilien" TT. Og vi venter spent på det neste flaggskipet - A9!

Velg Avant!

Men nå er det Audi S6 som gjelder, og vi har kjørt den både som sedan og stasjonsvogn. Vi ser ingen grunn til å velge sedanen idet prisforskjellen mellom de to versjonene, på 30.000 kroner, i denne sammenheng er forsvinnende marginal. Vi synes til og med Avant (stasjonsvognen) er mer vellykket og velproporsjonert enn sedanen er.

S for Sterk, men også Sivilisert

S hos Audi betyr ikke det samme som M hos BMW; Her er den eksklusive bokstaven betegnelsen på den mest kraftfulle, men fortsatt ytterst siviliserte, versjonen av en gitt modellrekke. Når det gjelder den øvre mellomklassen, som de kaller det i Tyskland - eller "storbilene", har S-betegnelsen en historikk som går tilbake til 1991 med den første S-modellen basert på Audi 100. Den het riktignok S4 . Men i 1994 ble Audi 100 til A6 - og den første S6 dukket opp. Annen generasjon kom først i 1999 og tredje dukket opp i 2006.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer