Vi har kjørt nye Opel Meriva

Den oppsiktsvekkende dørløsningen er faktisk smart. Men Meriva B er mye mer enn det.

Annen generasjon Opel Meriva er en god del større enn forgjengeren. Og dette er nok en gang den mest geniale bilen i klassen. Foto: Knut Moberg
Annen generasjon Opel Meriva er en god del større enn forgjengeren. Og dette er nok en gang den mest geniale bilen i klassen. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HAMBURG (DinSide Motor): Opel Meriva var en nyskapende bil da den dukket opp på markedet i 2003, men den skjulte det godt under et ganske så banalt utseende. Sjefen blant de små fleksibilene har ikke desto mindre fortsatt å være nettopp det gjennom en årerekke, selv om konkurransen er blitt mer spenstig med biler som Nissan Note, Renault Modus/Grand Modus og kanskje særlig Citroën C3 Picasso.

Mer moden

Nå er en helt ny Meriva lansert, og vi kan allerede røpe at det dreier seg om en meget verdig oppfølger til sin forgjenger. Meriva anno 2003 var basert på datidens Corsa, mens nykommeren har elementer av både Zafira - den kompakte fleksibilen - og til og med den store Insignia. Designmessig er dette ikke bare en mer moderne bil, men også mer spennende i utseende. Her kjenner vi igjen det spenstige designspråket som ble innført av Niels Loeb og videreført i nyeste generasjon Corsa, Insignia og helt nye Astra. Legg spesielt merke til "bølgen" langs skulderlinjen (som for øvrig ble introdusert av Citroën på C4 Picasso). Den gir linjeføringen mer dramatikk samtidig som den gir bedre utsikt for baksetepassasjerene, til glede for barn på langtur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer