AMG fyller 50 år

Vi har kjørt verdens råeste personbil

Fartsfylt feiring for AMG. Dinside ble med, og fikk prøvd en rekke råtasser. Det ble noen opplevelser av de helt sjeldne.

FULL FART: Mercedes-AMG har hele 45 bilmodeller der det ikke har blitt spart på hestekreftene. Mottoet er rett og slett too much power. Foto: Rune Nesheim
FULL FART: Mercedes-AMG har hele 45 bilmodeller der det ikke har blitt spart på hestekreftene. Mottoet er rett og slett too much power. Foto: Rune Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz har en hel modellrekke med morsomme biler – skikkelig morsomme faktisk. Når du regner alle, har du faktisk hele 45 biler å velge mellom.

De går for tiden under navnet Mercedes-AMG og felles for de alle er at de har MASSE hestekrefter og byr på smell, gurgling og fartsopplevelser helt over i råneland. Deres motto er too much power og i år feirer AMG 50 år.

Det feires med en banerekord på Nürburgring på 7:11 med toseteren GT R. Nyheten gav umiddelbar boost i bestillingene.

Dinside feirer det med en roadtrip fra hovedkontoret i Norge på Lørenskog, via Sveriges største AMG-Forhandler, Hedin Bil i Gøteborg, til Falkenberg Motorbana for å bli kusket rundt en av Sveriges raskeste baner, med den tidligere rallyføreren Anders Carlsson i ledebilen som vi aldri klarer å ta igjen. Ta på deg sikkerhetsselen og bli med.

Turen byr på flere premierer for undertegnede og et par for Dinside også. Ingen i Norge har tidligere kjørt den nye E63 S og GT C.

Bilene vi legger våre klamme hender på over to dager er A45, GLA45, C43 Cabriolet, GLC43 og C63 S stasjonsvogn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer