EQC - helelektrisk Mercedes

Vi har møtt Mercedes-Benz EQC

ALMERIA: Alt er hemmelig. Designen, ytelsene, plassen, og prisen. Men det hindret ikke oss i å takke ja til en prøvetur i Mercedes-Benz EQC – deres sprell nye elbil.

Hemmelig: Vi får se, men ikke ta bilde av det som ligger under panseret på nye Mercedes EQC. Prosjektleder Martin Hermsen (t.h.) er vår guide. Foto: Daimler
Hemmelig: Vi får se, men ikke ta bilde av det som ligger under panseret på nye Mercedes EQC. Prosjektleder Martin Hermsen (t.h.) er vår guide. Foto: Daimler Vis mer
Publisert

Jo da, flere har sett bilder av konseptutgaven frese rundt på kalde vinterveier, langt nord i Sverige. Men bilen vi her har stiftet bedre bekjentskap med er ikke konseptbilen. Dette er de aller første pre-produksjonsmodellene.

For ikke å slippe all spenning umiddelbart, har Mercedes ikledd bilen en folie som skal skjule alle vesentlige designelementer – kanskje også for å gjøre det hele litt mer spennende og spektakulært.

Hete saker

Stedet er Tabernas-ørkenen, med utgangspunkt fra Almeria. Normalt er dette et sted der gradestokken ofte viser langt opp på 40-tallet. Akkurat nå ser det ut som varmen har krøpet lenger nord, for vi så aldri gradestokken lenger opp enn slutten av 20-tallet inne i ørkenen. Det er jo det samme som vi hadde hjemme i Norge på samme tidspunkt.

Mercedes har funnet veien hit for å stress-teste bilen i varmt klima, for temperaturkontroll av batteri og øvrige komponenter er essensielt i en elbil. Det samme er oppvarming, men det er som med menneskekroppen. Om vinteren er det lett å kle på seg, men om sommeren får man ikke gjort mer når man er naken. Da må det mekanisk hjelp til for å justere ned temperaturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer