Vi har prøvesittet 5-serie

München (DinSide Motor): Vi har sett på den nye 5-serien. Dette er en av BMWs viktigste biler.

Litt tidligere i høst produserte BMW 5-serie nummer 5.555.555! Jubileumsbilen var en 525xd stasjonsvogn. Her avdukes imidlertid den nye 5-serien.
Litt tidligere i høst produserte BMW 5-serie nummer 5.555.555! Jubileumsbilen var en 525xd stasjonsvogn. Her avdukes imidlertid den nye 5-serien. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW går hardt ut med den nye modellen og fyrte av et forholdsvis friskt show under avdukingen. En samlet presse var samlet i BMWs FIZ (BMW Forschungs- und Innovationszentrum/ BMWs forsknings- og innovasjonssentrum). Dette kan vi trygt kalle de indre gemakker og i tillegg til selve bilen disket de opp med to styremedlemmer samt designsjefen Adrian van Hooydonk.

Nye tanker

Adrian Van Hooydonk er kanskje ikke så godt kjent for alle, men det er denne mannen som tok over designansvaret for BMW etter at den omstridte amerikaneren Chris Bangle sluttet. Bangle gjorde mange grep med utseendet til BMW-modellene, og nå mener i hvert fall vi at de er i ferd med å rydde opp i mye. Den nye 5-serien er lekker å se på, og i forhold til dagens er den både lengre og bredere, men ikke høyere. Den har også svært lang akselavstand og flere detaljer på bilen minner om eksisterende modeller. Vi ser konturer av både GT, Z4 og 3-serie i denne bilen og noe av det som gjøre bilen tøff er de svært brede nyrene i grillen. Nyrene på dagens bil er forholdsvis smale, og i 1972 da den første 520 kom hadde nyrene form som to smale stolper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer