Vi har råkjørt Audi R8

Fra 40 til 220 km/t på 400 meter - så kom svingen... Banekjøring med R8 er heftig.

Publisert
Sist oppdatert

NÜRBURGRING (DinSide Motor): Audi R8 er en herlig sportsbil - som også kan kjøres aktivt av ikke-spesialister. Det første snerret er autoritært med en lett metallisk klang. Vi er blitt varme i trøya: Gassen tråkkes til bunns. Et brøl høres fra V8-eren bak oss - men det dreier seg ikke om protester fra motorens 420 hester; tvert imot - de stortrives med appellen fra gasspedalen. Skyvet i korsryggen er kraftfullt. 1

00 km/t er nådd før du vet ordet av det, og det drar på, heftig videre. Men der nærmer hårnålssvingen seg svært, svært raskt. Bremsepedal. Kontant retardasjon. Flatt gjennom svingen med lett hvining fra dekkene. Fullgass og nytt brøl ut og mye turtall på få sekunder jager oss videre på rettstrekka. Vi kjører Audi R8 - på legendariske Nürburgring i Tyskland.

Formel-1-bane

Fra 19. til 22. juli i år skal Europas Grand Prix i Formel 1 avholdes på Nürburgring i Tyskland. Vi har nettopp fått anledning til å få en forsmak på hva som venter d'herrer Alonso, Räikkönen, Hamilton og Massa ved den anledning. I hvertfall hva "terrenget" angår - la oss være beskjedne...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer