Vi har sett verdens største

Den er ikke helt ny, men likevel en syn som fester seg.

Vi har sett verdens største
Publisert
Sist oppdatert

Gunbus 410 bygges av et tysk selskap som heter Leonhardt Manufacturing. De jobber med kreative løsninger, design og konstruksjon og individuelle prosjekter og idéer - som det heter på deres egne nettsider.

Produktet de er mest kjent for er denne voldsomme motorsykkelen. Den er rett og slett helt enorm. 1,5 meter høy, 3,47 meter lang, 1,48 meter bred og hele galskapen veier 650 kilo.

Motoren er en 6,7-liters V2-motor, altså en tosylindret V-motor, med 350 hestekrefter. Maksimal effekt ligger på 2.800 omdreininger. Ikke akkurat en turtallsmotor med andre ord.

Dreiemoment ligger i det øvre sjikt, selv satt i en bilsammenheng. Den tosylindrete motoren leverer intet mindre 700 newtonmeter ved 1.900 omdreininger. Girkassa er tretrinns med revers. 650 kilo er for mye til at man kan skyve den bakover med terne.

Med flydekk

Dekkene som brukes er de samme som Boeing bruker på store fly. De tåler 350 kilometer i timen, men visstnok skal toppfarten være begrenset til 250 kilometer i timen.

Prisen på sykkelen er oppgitt til 235.000 euro. Det blir drøyt 1,9 millioner kroner. Avgifter tilkommer også. Totale avgifter blir 1.078.000 kroner. Med skilt i Norge koster det altså 3.000.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.