Vi har testet 10 dashbordkameraer

Stadig flere nordmenn kjører med kamera i bilen, spørsmålet er selvsagt hva du skal kjøpe.

STORE FORSKJELLER: Det skiller 3.000 kroner på billigste og dyreste kamera, og et billigkamera kommer overraskende høyt på poenglisten. Foto: RUNE M. NESHEIM
STORE FORSKJELLER: Det skiller 3.000 kroner på billigste og dyreste kamera, og et billigkamera kommer overraskende høyt på poenglisten. Foto: RUNE M. NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er første nordmann domfelt for forsikringssvindel med bevis fra et dashbordkamera. Det kan være kjekt å ha for deg også. Vi har testet ti stykker.

LES OGSÅ: Vår forrige test av dashbordkameraer.

Youtube blir oversvømt med filmklipp av ulykker og fenomener, fortrinnsvis fra østblokkland. Der har mange utstyrt bilene sine med såkalte dashbordkameraer, fastmonterte kameraer som filmer kontinuerlig når du kjører. Grunnen er enkel. De har veier og en trafikkultur som er en helt annen enn den vi er vant med. Der gir forsikringsselskapene rabatt i premien dersom du kommer med videobevis.

Kristian filmet sin egen frontkollisjon.

Brukes som bevis i Norge

Nå er det flere land som følger etter, og Norge har plutselig blitt ett av dem, etter at et forsikringsselskap brukte denne filmen fra et dashbordkamera som bevis for uaktsom kjøring og forsøk på forsikringsvindel. Det bør gi håp om å kunne bruke film som bevismateriale om noen dulter borti deg også.

Jarid ble påkjørt og sjåføren stakk av. Han måtte betale alt selv.

Store prisforskjeller

Vi har testet ti kameraer i forskjellige priskategorier. Prisforskjellene er kjempestore, men det er dumt å velge et dårlig kamera. DOD LS460W har vi testet som vinner før, og det er derfor med som referanse i testen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer