Test: Ford EcoSport

Vi har testet Fords nye, kompakte firehjulstrekker

Kraftig forbedret på viktige områder, men har viktige mangler.

ALENE OM DETTE: Det er en stund siden biler ble lansert med sidehengslet bakluke. En fordel for de med lav og lang garasje, ellers er det få argumenter for. Foto: Rune M. Nesheim
ALENE OM DETTE: Det er en stund siden biler ble lansert med sidehengslet bakluke. En fordel for de med lav og lang garasje, ellers er det få argumenter for. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke en helt ny bil det er snakk om. Ford Ecosport har levd i Ford-sortimentet siden 2014. Norge valgte å ta den inn først i 2016 og selv om du kanskje aldri har sett en, har de solgt et par hundre biler i Norge. De håper nykommeren skal gjøre noe med det.

Tidligere ble EcoSport bygget i India, Nå har de investert 1,9 milliarder kroner på Fords fabrikk i Romania. Kapasiteten skal opp og leveringstidene til alle markeder i Europa ned fordi SUV-segmentet er det raskest voksende i Europa.

I fjor steg salget med 21 prosent i forhold til året før. I samme periode steg Fords SUV-salg med mer enn 30 prosent ifølge markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugland.

Den velutstyrte ST-Line 285 000 kroner. Det er konkurransedyktig mot for eksempel Opel Mokka, Mazda CX3, Peugeot 2008, Suzuki Vitara, Suzuki S-Cross, Kia Stonic, Hundai Kona med flere.

Det er sjelden vi omtaler design, for smaken er som baken, men denne ser høy, stutt og smal ut. Det hjelper selvsagt litt å sminke brura med kul grill, bi-Xenon hovedlys med LED kjørelys, større felger og et antall flerfargekombinasjoner for å gi den større familielikhet med storebrødrene Kua og Edge, men bra blir det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer