Vi har testet nye Mazda 6 med firehjulsdrift

Mazda 6 er blitt oppgradert både utvendig og innvendig. Og leveres nå med firehjulsdrift.

KOMMER SEG FREM: Med 4x4-systemet fra Mazda CX-5, gjør Mazda 6 AWD en god figur i norske vinterlandskap. Foto: KNUT MOBERG
KOMMER SEG FREM: Med 4x4-systemet fra Mazda CX-5, gjør Mazda 6 AWD en god figur i norske vinterlandskap. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mazda 6 er en av våre favoritter i mellomklassen der den er en av de sterkeste konkurrentene til VW Passat og Ford Mondeo.

Den har det mest slående designspråket i klassen og den oppleves dessuten som mer høyverdig på flere måter enn mange konkurrenter.

Nå har den kommet i oppdatert utførelse og vi prøvekjørte den i den nye AWD-versjonen - det vil si at den nå er tilgjengelig med firehjulsdrift, noe som har vært etterspurt av mange norske kunder.

Dette er noe den japanske hovedrivalen Toyota Avensis, som snart kommer i fornyet versjon, ikke leveres med.

Fornyelse av det gode

Og Mazda 6 har ikke bare fått firehjulsdrift med 2015-modellen – den er dessuten blitt forsiktig redesignet utvendig og har fått et helt nytt interiør, som gir den et ytterligere forsterket snev av premium-følelse - i det minste i utførelsen Optimum, som testbilen hadde.

LES OGSÅ: Duell mellom VW Passat og Mazda 6

Bilen vi kjører er en topputstyrt Optimum-versjon med automatgir og den sterkeste versjonen av 2.2 dieselmotoren - på 175 hestekrefter - og et solid dreiemoment på 420 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer