Vi har testet nye Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander kommer i ny utførelse. Det er en god nyhet for mange familier.

Vi synes ikke nye Mitsubishi Outlander ser like bra ut som forgjengeren utvendig, men den er blitt en god del bedre på andre måter - blant annet er interiøret klart oppgradert. Og ikke minst: Du får nå mye mer Outlander for pengene. Foto: Knut Moberg
Vi synes ikke nye Mitsubishi Outlander ser like bra ut som forgjengeren utvendig, men den er blitt en god del bedre på andre måter - blant annet er interiøret klart oppgradert. Og ikke minst: Du får nå mye mer Outlander for pengene. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT: Siden vi kjørte denne testen er det gått en vinter og det viser seg at det er gått troll i ord for en stor del. Nye Outlander var mest solgte SUV i Norge i mai. Vi var da også optimister da vi konkluderte.

Annen generasjon Mitsubishi Outlander (som vi dengang døpte "den nye norgesbilen"), kom på markedet i 2007, og var Norges mest solgte SUV dersom vi også regner med varebilsalget (13.500 totalt). Som personbil har det bare vært VW Tiguan, Nissan Qashqai og Toyota RAV4 som har greid å komme et hestehode foran.

Stor folke-SUV...

Outlander er en aktør i det Mitsubishi kaller SUV-D-segmentet, det vil si at bilen ligger i størrelsesordenen til mellomklassen (hvilket i 2013 betyr ganske store biler), og ikke kan kalles en kompakt-SUV. Til den bruk har Mitsubishi sin inntil ganske nylig svært populære ASX, som i 2011 ikke bare var Norges mest solgte SUV, men også den fjerde mest solgte personbilen. Selv om den deler plattform med Outlander, var - og er - altså denne betydelig større.

TEST: Nye Subaru Forester

...og stor stasjonsvogn

Dette gjelder også den helt nye Mitsubishi Outlander som vi nå har hatt på test. Med sine 466,5 lengdecentimeter er det en ganske stor SUV og importøren ser den ikke bare som en konkurrent til andre folke-SUV-er på markedet men også til familiestasjonsvogner som Ford Mondeo, VW Passat og Toyota Avensis. Den vil i tillegg til en viss grad kunne true fleksibiler som Opel Zafira Tourer, Peugeot 5008, VW Touran og Renault Grand Scénic.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer