Vi har testet VW e-golf

Dette blir en storselger, og det skjønner vi godt. Her får du begrunnelsen.

ELEGANT LØST: Interiøret i e-Golf er like funksjonelt som i en vanlig Golf - med blå sømmer i tillegg som understreker "øko"-aspektet ved bilen. Og utstyret er imponerende som standard. Foto: KNUT MOBERG
ELEGANT LØST: Interiøret i e-Golf er like funksjonelt som i en vanlig Golf - med blå sømmer i tillegg som understreker "øko"-aspektet ved bilen. Og utstyret er imponerende som standard. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter ha å ventet siden i fjor høst er Volkswagen e-Golf endelig på veien, og her er våre førsteinntrykk av bilen det antagelig har knyttet seg størst forventninger til av alle nye bilmodeller i 2014.

Det er ikke rart i og med at det dreier seg om den elektriske versjonen av bilmodellen det finnes desidert flest av her i landet.

Hva med lading og varmeapparat?

Derfor har det også dukket opp kritiske spørsmål i etterkant av presentasjonen av e-Golf og i forbindelse med at bilen ble satt i salg i Norge- og ble bestilt i svimlende antall på kort tid, før mulighet til prøvekjøring.

For eksempel: Har den et fullverdig varmeapparat som ikke sluker den gjenværende energien man trenger for rekkevidden? Kan den lades på noe annet en "treg" hjemmelading og utplassert hurtiglader, så man kan lade raskere også hjemme?

Vi stilte spørsmålene, og svarene finner du her!

Men nå går vi rett til selve bilen og hvordan den oppleves.

God på veien

Bilen er god å kjøre. Det var i og for seg ingen overraskelse da opphavet (7. generasjon VW Golf), har både utmerkede og betryggende kjøreegenskaper. Den lavtliggende batteripakken i e-Golf gjør likevel - som i Nissan Leaf og de andre rene elbilene - at tyngdepunktet havner lavere enn normalt, noe som ytterligere bedrer stabiliteten på veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.