Volvo V90 Cross Country prøvekjørt

Vi har testkjørt etterfølgeren til Volvo XC70

Det er en aldri så liten klassereise Volvo foretar om dagen. V90 Cross Country bekrefter tendensen.

RØFF ELEGANSE: Som en gentleman med dress sammen med fjellsko eller gummistøvler har den elegant designede V90 blitt utstyrt med Cross Country-attributtene høyere bakkeklaring og røffe, beskyttende plastdetaljer i nederkant. Klar for de mest utfordrende hytteveiene! Foto: Knut Moberg
RØFF ELEGANSE: Som en gentleman med dress sammen med fjellsko eller gummistøvler har den elegant designede V90 blitt utstyrt med Cross Country-attributtene høyere bakkeklaring og røffe, beskyttende plastdetaljer i nederkant. Klar for de mest utfordrende hytteveiene! Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Crossover-versjonen av Volvo V90 er nå på plass. Vi har prøvekjørt den og kan dele våre førsteinntrykk med dere. Bilen er i salg nå med priser fra 620.000 kroner og et utvalg på to dieselmotorer (190 og 235 hestekrefter), og to bensinmotorer (254 og 320 hestekrefter). Den kommer til å konkurrere med Audi A6 Allroad og Mercedes' nysatsing i samme gate: E-klasse All Terrain.

Cross Country kommer nok til å hjelpe ytterligere på salget til Volvo, som hadde en knallmåned i januar. Allerede kan importøren fortelle at 800 kunder har bestilt den usett.

Bilen er selvfølgelig basert på V90 - etterfølgeren til V70, og vi vil ikke her gjenta oss selv angående det bilene har til felles - vi henviser til vår test av Volvo S90 og V90.

20 år siden den første

Først litt historikk: Da 850 ble til V70 i anledning en facelift på midten av 90-tallet ble det etter kort tid lansert en noe hevet og litt mer robust utseende «allroad»-versjon med betegnelsen V70 XC. Som står nettopp for Cross Country.

Den kom i 1997 - to år før Audi lanserte sin Allroad Auattro - og ble raskt populær. Da helt nye V70 kom i år 2000, fikk den også sin Cross Country-variant. Vi kjørte den det året i duell mot nettopp Audi Allroad Quattro. I 2003 ble den til XC70. Den etterfølgende XC70-modellen, som nylig avsluttet sin karrière, testet vi i 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer