Trafikkbøter i verden:

Vi har verdens suverent høyeste fartsbøter

Statistikk viser at det er 6,4 ganger dyrere å bryte fartsgrensene i Norge, enn i Danmark.

NORGE ER DYREST: Det koster mye mer å bli tatt i fartskontroll i Norge, enn i noe annet OECD-land i verden. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NORGE ER DYREST: Det koster mye mer å bli tatt i fartskontroll i Norge, enn i noe annet OECD-land i verden. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjører du 21 km/t over fartsgrensa og blir tatt, koster det i Norge 1732 kroner mer enn på Island, 3836 kroner mer enn i Sverige, 5282 kroner mer enn i Finland og 5403 kroner mer enn i Danmark.

Det viser statistikk Verve Research har hentet inn på oppdrag for britiske Go Compare, som driver med sammenligning av forsikringer.

Se lista med topp ti og de viktigste sammenlignings-landene lenger ned i saken.

Ekstreme forskjeller

Norge er i særklasse det dyreste OECD-landet, i verden, å bli tatt i farts-kontroll. I 70-sona eller på raskere veier koster det her 6.400 kroner å bli fersket, med 21 til 25 km/t for mye på speedometeret (det blir vesentlig dyrere når farta blir enda høyere).

Disse satsene ble strammet inn fra og med 1. februar 2018. Men selv med de gamle satsene (6.250 kr) ville Norge ha ligget langt foran land nummer to på OECD-lista, Island (4.668 kr). Estland, som er land nummer tre, ligger langt bak Island igjen, med en fartsbot på tilsvarende 3.901 norske kroner for tilsvarende fartssynd.

Tabellforklaring: Dette er foreleggene som gis til trafikanter i de forskjellige OECD-landene, som blir tatt i 21 km/t for mye på motorvei. *=Tallene for Australia, Canada og USA er et gjennomsnitt av hva det koster i de forskjellige statene. I Usa er Nevada dyrest ($1.000), mens Alabama og Oklahoma er rimeligst($20). I Australia og Canada er forskjellene på langt nær like store som i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer