Dinside har fått kjøre Ford Focus først

Vi lar oss imponere av selve sportsbilen i kompaktklassen

Nye Ford Focus mangler bare én ting for å trille til en sekser på terningen.

BARSKERE: Focus har fått en utseende som står i stil til de sportslige kjøreegenskapene. Hadde det ikke vært for Ford-logoen i grillen, ville det vært vanskelig å se at dette er en ny Focus. Foto: Rune Korsvoll
BARSKERE: Focus har fått en utseende som står i stil til de sportslige kjøreegenskapene. Hadde det ikke vært for Ford-logoen i grillen, ville det vært vanskelig å se at dette er en ny Focus. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 64 kilometer på smale, svingete veier, oppdager vi plutselig at vi sitter og smiler for oss selv. Ford Focus har i flere år vært målestokken for konkurrentene når det gjelder gode kjøreegenskaper. Nye Focus er blitt enda et par hakk bedre - og har fått et utseende som står i stil.

Man skulle kanskje tro at det er en rå utgave av Focus RS eller ST vi kjører på fjellveiene, nord for Nice i Frankrike - ta for eksempel denne Ford Focus RS-en, som skiller seg ut i drosjemiljøet i Odda.

Det er det slett ikke. Under panseret sitter det en liten bensinmotor, med tre sylindrer – som av og til bare går på to, for å spare bensin og for å kutte CO2-utslipp når belastningen er lav.

Den er imponerende energisk til tross for bare 125 hester. Den gir fra seg litt lyd under akselerasjon, men når den kutter en sylinder merker vi ikke noe til det. Det går helt sømløst for seg.

Morsom å kjøre

På de svingete veiene lystrer bilen de minste styreutslagene på en svært presis måte, samtidig som understellet gir høy presisjon og god stabilitet. Nye Focus er rett og slett morsom å kjøre på svingete veier, selv med liten motor. Det føles nesten som om bilen har styring på bakhjulene når den roterer rundt kurvene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer