Test: Bentley Continental GT First Edition

Vi må spise både hatten og ordene våre

Continental reddet sannsynligvis Bentley fra kollaps, og skapte én av de mest vellykkede luksus-GT-biler i moderne tid. Klarer nye GT å leve opp til suksessen?

ENESTÅENDE: Nye Continental GT har tatt et kvantesprang, både hva gjelder design og kjøreopplevelse. Foto: Jamieson Pothecary
ENESTÅENDE: Nye Continental GT har tatt et kvantesprang, både hva gjelder design og kjøreopplevelse. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner nok til følelsen. Du har vært på en lang reise, og sannsynligvis flydd over flere tidssoner. Etter flere timer klemt i midtsetet på økonomi-klasse, er beina dine helt numne.

Målet på 10.000 skritt om dagen nådde du ved flybyttet, med gatene ved hver sin ende av flyplassen. At det kun var ståplass på flytoget var en ting, men de 20 centimeterne med snø og slaps som lå på bakken, tappet det siste lille du hadde igjen av krefter. Så, endelig hjemme, sparker du av deg skoene og faller ned i favorittsetet ditt.

Da kommer lyden: «Aaaahhhhhhh ...»

Det er akkurat slik det er å sette seg inn i nye Bentley Continental GT for første gang - rett og slett bare ufattelig digg!

Design

Nå må vi bare komme med en liten innrømmelse. Vi har ikke vært helt snille i våre omtaler av Bentleys designretning de siste årene. Vi biter oss fortsatt i tunga og endrer samtaleemne når navnet «Bentayga» blir nevnt.

Nye Continental GT får oss til å spise både ordene og hatten vår. Bentley har klart kunststykket å skape noe som er barskt, bøllete, oppsiktsvekkende og elegant. Alt på en gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer