Vi regnet med dette

Brabus er kjent for å ta ut mye mer av motorene til Mercedes. Nå leverer de turbo til den siste AMG-motoren. Den store 6,2 literen som befinner seg i en rekke modeller.

Vi regnet med dette
Publisert
Sist oppdatert

Vi har liksom gått og ventet på at Mercedes skulle få ut fingeren å levere turbo til den store 6,2-literen som sitter i alle Mercedeser som heter 63 AMG. Det lå på mange måter i kortene at det ville bli neste trekk fra Stuttgart. Nå er det heller Brabus som lanserer biturbo montert på denne motoren.

Effektløft

De to turboladerne heiser effekten opp til 650 hestekrefter, noe som igjen sørger for en toppfart på 310 kilometer i timen. Bilen skal hete B63 Biturbo. Dette toppes med 23-tommers felger og en stylingpakke som heter Widestar.

Les også: Storsalg på luksusbiler. Kupp du har råd til?

Brabus har brukt to år på å utvikle bilen og har nok hatt en betydelig utviklingskostnad på denne bilen. Fra før har de god erfaring med å øke slagvolumet i eksisterende motorer samt ved å modifisere motorer som har turbo fra før - for eksempel dagens V12er som er mye brukt til diverse produkter fra Brabus.

Vi regner med at ettermontering av to turboer på denne bilen har skapt hodebry, men at det antagelig fungerer. De har blant annet funnet ut at det er best å la tre sylindre, og ikke fire, på hver side, drive turboene...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer