Vi slurver med bilvasken

To av tre nordmenn lar det gå mer enn en måned før de vasker bilen. En av ti vasker ikke i det hele tatt, viser en ny undersøkelse.

SJELDEN: En kjapp sving med høyttrykkspyleren på et selvvaskeanlegg tar sju minutter. Likevel velger to av tre nordmenn å la det gå mer enn en måned før de vasker bilen. Foto: NTB SCANPIX
SJELDEN: En kjapp sving med høyttrykkspyleren på et selvvaskeanlegg tar sju minutter. Likevel velger to av tre nordmenn å la det gå mer enn en måned før de vasker bilen. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge undersøkelsen som er foretatt av YouGov for Autobransjens Leverandørforening (ABL), er nordmenn slurvete når det gjelder å pleie bilen.

Også blant dem som vasker bilen hjemme på egen gårdsplass, svarer drøyt halvparten at det skjer sjeldnere enn en gang i måneden.

– Med normal bilbruk blir dette for sjelden. Jevnlig vask og pleie forlenger bilens levetid og reduserer mottakeligheten for rustangrep. Derfor er godt vedlikehold god biløkonomi, sier Arild Hansen, daglig leder i ABL.

Både blant selvvaskerne og automatvaskerne oppgir rundt 30 prosent at de vasker bilen hver måned.

LES OGSÅ: Her kan de få 10.000 kroner i bot for å vaske bilen hjemme

Alltid møkkete

Mer enn 10 prosent innrømmer at bilen aldri blir vasket, verken hjemme eller i automat.

– Det er bekymringsfullt, for når bilen er virkelig møkkete kan det også gå utover trafikksikkerheten, mener ABL-sjefen.

I en britisk undersøkelse fant bilorganisasjonen AA at rike vasker bilen sjeldnere enn de med lavere inntekt.

TRINN FOR TRINN: Slik får du fullstendig vårklar bil

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer