Vi sparte 200 kroner dagen med elbil

Kan man bruke elbil når en har 15 mil reisevei hver eneste dag? Vi hentet ut en VW E-up! for å teste.

KOLLEKTIVT: Elbilen har mange ulemper, men også mange fordeler. Nesten gratis drivstoff, gratis bom og parkering samt rød løper rett inn til sentrum. Foto: STEIN INGE STØLEN
KOLLEKTIVT: Elbilen har mange ulemper, men også mange fordeler. Nesten gratis drivstoff, gratis bom og parkering samt rød løper rett inn til sentrum. Foto: STEIN INGE STØLEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen oppgir selv veldig forsiktige estimater når de for første gang skal selge elbil. Fabrikken sier 16 mil, her hjemme sier de åtte til til mil om vinteren. Det gjør de rett i, for lenger kommer du ikke med E-up!, som vi forøvrig også har testet tidligere.

Elbilsalget, som tok av for alvor i 2011, slo alle rekorder i 2013, med over 5 prosent markedsandel for året sett under ett og over 10 prosent mot slutten av året. Her fikk Tesla Model S og Nissan Leaf drahjelp av e-up!

Billigste alternativ

Det florerer av Nissan Leaf og trillingene Mitsubishi i-MiEV, Citroen C-Zero, Peugeot i-on på veien, men VW E-up! er kanskje den mest spennende for jobbpendlere akkurat nå. Med en startpris på 190.000 kroner kan den være et alternativ for mange. Om den ikke appellerer, er BMW i3 også et spennende alternativ.

Forventingene er ikke høye til bilen i seg selv. Utgangspunktet er VWs billigste bybil, og selv om man bare selger toppvarianten High Up, er det hardplast som gjelder. Men det er likevel løst bra med knirkefritt interiør, greit design og lakkerte flater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer