Viano V8 – rå MPV

Brabus tar for seg et bredt utvalg av bilene fra Mercedes-Benz, og det som kommer ut av porten på tuningfabrikken er ofte betydelig råere enn det som trillet inn.

Publisert
Sist oppdatert

Men det er ikke så ofte de tar togangeren i effekt som de har gjort med Viano. Den kraftigste Vianoen fra samlebåndet til Mercedes-Benz er en 3,2-liter som leverer 218 hestekrefter. Brabus Viano V8 gir bilen 426 hestekrefter å holde styr på, og også dreiemomentet er rått med 621 Nm ved 4.100 o/min.

Effektdobling til tross

V6-motoren i standard Viano gir en akselerasjon fra 0-100 km/t på 8,2 sekunder, og de 208 ekstra hestekreftene i Brabus Viano V8 sørger for at øvelsen går 2,1 sekund raskere. Den råeste forskjellen er toppfarten. En standard V6 gir seg ved muligens fornuftige 191 km/t, Brabusen gir seg ikke før elektronikken bremser opp ved 245 km/t.

Litt fikling

Det skal mer til en ett assortert utvalg verktøy fra Biltema for å skape noe som Brabus Viano V8. Motoren, som Brabus kaller 6,1 med henvisning til slagvolumet, er den samme som gjør jobben i M-klasse etter en Brabus-behandling. Utgangspunktet er en 5,5-liter fra Mercedes-Benz, og det er volumøkning og ny kamaksel kombinert med to nye topper som gir effektøkningen.

Også eksosanlegget er spesiallaget, og ender opp i to par med munninger i bakspoileren. Frontspoileren delvis i karbon sørger for reduserte løftekrefter på forhjulene, nødvendig for at kassevognen skal holde seg retningsstabil i høye hastigheter. 245/45-18 må til for å gi veigrep nok, og feste for bremsene som er oppgradert med større skiver og kraftigere klyper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer