VIDEO: BMW M3 Cabriolet

M3 Cabriolet - som kommer til Norge på forsommeren - vil bli en av verdens raskeste kabrioleter.

Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst kom M3 Coupé og til våren kommer sedan-utgaven. Noen uker senere kommer altså den tredje M3-varianten, M3 Cabriolet. Selv om sistnevnte vil veie hele 230 kilo mer enn kupé-varianten - og dermed har en egenvekt på hele 1.810 kilo - skal den klare 0 til 100 på bare 5,3 sekunder. Og da snakker vi om akselerasjon med manuell girkasse. I likhet med de andre M3-variantene vil imidlertid også M3 Cabriolet bli tilgjengelig med såkalte M DKG-girkasse. Denne nyutviklede girkassen er en automatisert manuell girkasse med to kløtsjer og minner dermed mye om Volkswagen-konsernets DSG-girkasse. Med denne girkassen om bord skal M3 Cabriolet klare 0 til 100 på imponerende 5,1 sekunder.

Hvis vi ser bort i fra de såkalte roadsterne (tosetere) er det svært få toppløse biler som kan vise til like rå akselerasjon. Vi kommer kun på tre kabrioleter (firesetere) som kan
tukter M3 Cabriolet til 100; Porsche 911 Turbo Cabriolet (4,0), Mercedes-Benz CLK 63 AMG Cabriolet (4,7) og storebror M6 Cabriolet (4,8). Bentley Continental GTC er nøyaktig like rask som M3 Cabriolet, med 5,1 sekunder.

Motoren som sørger for de imponerende tallene er en 4,0-liters V8-motor som yter 400 Nm ved 3.900 omdreininger og 420 hestekrefter ved høye 8.300 omdreininger.

M3 Cabriolet vil koste 1.499.000 kroner - rundt 112.000 kroner mer enn kupé-utgaven. Med M DKG-girkasse stiger prisen med rundt 22.000 kroner til 1.521.000.

Dagens filmsnutt
Produsent: BMWLengde: 01.29 min
Tema: BMW M3 Cabriolet dynamisk og statiskLyd: Ja, naturlig
Bruk din kritiske sans
 
Vær klar over at denne filmen er finansiert av den aktuelle bilprodusenten. Dermed formidles naturlig nok et mest mulig positivt bilde av den aktuelle modellen og/eller teknologiene. Filmsnutten er altså ikke et redaksjonelt eller objektivt DinSide-produkt.
 
Grunnen til at vi likevel velger å vise deg filmen, er at den gir visuell og/eller akustisk informasjon som vanskelig lar seg gjenskape i tekst eller stillbilder. Mange av filmene vi har valgt å vise inneholder også nyttige animasjoner som på en lettfattelig måte forklarer kompliserte tekniske løsninger. Flere av dem har dessuten sterke estetiske kvaliteter.
 
Vi har uansett tillit til at du som DinSide-leser evner å skille mellom disse filmsnuttene og redaksjonelle DinSide-artikler. Dessuten vil du i tilknytning til filmsnuttene alltid finne lenker til relaterte DinSide-artikler. Ved å klikke på disse vil du finne redaksjonelle og objektive omtaler av den aktuelle modellen og/eller teknologiene, deriblant grundige tester og prøvekjøringer.
Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer