VIDEO: BMW M3 Cabriolet

M3 Cabriolet - som kommer til Norge på forsommeren - vil bli en av verdens raskeste kabrioleter.

Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst kom M3 Coupé og til våren kommer sedan-utgaven. Noen uker senere kommer altså den tredje M3-varianten, M3 Cabriolet. Selv om sistnevnte vil veie hele 230 kilo mer enn kupé-varianten - og dermed har en egenvekt på hele 1.810 kilo - skal den klare 0 til 100 på bare 5,3 sekunder. Og da snakker vi om akselerasjon med manuell girkasse. I likhet med de andre M3-variantene vil imidlertid også M3 Cabriolet bli tilgjengelig med såkalte M DKG-girkasse. Denne nyutviklede girkassen er en automatisert manuell girkasse med to kløtsjer og minner dermed mye om Volkswagen-konsernets DSG-girkasse. Med denne girkassen om bord skal M3 Cabriolet klare 0 til 100 på imponerende 5,1 sekunder.

Hvis vi ser bort i fra de såkalte roadsterne (tosetere) er det svært få toppløse biler som kan vise til like rå akselerasjon. Vi kommer kun på tre kabrioleter (firesetere) som kan tukter M3 Cabriolet til 100; Porsche 911 Turbo Cabriolet (4,0), Mercedes-Benz CLK 63 AMG Cabriolet (4,7) og storebror M6 Cabriolet (4,8). Bentley Continental GTC er nøyaktig like rask som M3 Cabriolet, med 5,1 sekunder.

Motoren som sørger for de imponerende tallene er en 4,0-liters V8-motor som yter 400 Nm ved 3.900 omdreininger og 420 hestekrefter ved høye 8.300 omdreininger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer