VIDEO: Nye Toyota Prius

Den klarer seg med 0,39 liter bensin per mil og slipper bare ut 89 gram CO2 per kilometer. Hvordan har Toyota klart det.

VIDEO: Nye Toyota Prius
Publisert
Sist oppdatert

Var du blant de mange som leste vår prøvekjøring av tredje generasjon Prius på tirsdag? Da er det stor sannsynlighet for at den spesielle bilen pirret din nysgjerrighet. Derfor velger vi i dag å vise deg to Toyota-videoer som vil gi deg ytterligere innsikt i Toyotas hybridteknologi.

Den første videoen tar for seg de teknologiske løsningene og viser blant annet hvordan Toyota har kombinert parallell- og seriehybridteknologi i en fullhybridløsning. Den andre videoen tar for hele bilens livsløp i et klimaperspektiv og viser blant annet hvordan Toyota har tatt i bruk klimavennlig teknologi i sin japanske Prius-fabrikk.

Denne videoen er interessant i seg selv, men blir spesiell aktuell fordi det på internett til stadighet dukker opp påstander om at Prius er særdeles ressurskrevende å bygge og dermed er en miljøversting. Blant annet har det oppstått en urban legende som tilsier at en Prius har større vugge til grav-utslipp av CO2 enn en Hummer. Om du skal velge å tro på slike påstander, eller om du i stedet velger å legge din lit til Toyota, får bli opp til deg. Men i videoen under har du i hvert fall muligheten til å få med deg Toyotas versjon av saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer