VIDEO: Slik skifter du dekk

Ikke overlat hjulskift til profesjonelle, men gjør det selv. Da sparer du penger, får deg litt trim og blir kjent med bilen din. Vi viser deg hvordan.

HARDT UNDERLAG: Det er viktig at underlaget du velger å bytte hjulene på ikke kan sørge for at jekken slipper. Hold deg unna ujevnt underlag og grus.  Foto: PER ERVELAND
HARDT UNDERLAG: Det er viktig at underlaget du velger å bytte hjulene på ikke kan sørge for at jekken slipper. Hold deg unna ujevnt underlag og grus. Foto: PER ERVELAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skift i helgen, skrev DinSide tidligere denne uken. Og 35 prosent av de spurte i denne artikkelen sier de skal bytte hjul på bilen i helgen. Og de skal gjøre det selv.

Det er først og fremst piggdekkene som bør av nå, om du ikke kjører i områder med fare for snøføre og glatte veier. (NB: Dette gjelder bare i Sør-Norge. Fristen i nord er ikke før i mai.)

Men selv om du ikke har piggdekk, kan det være smart å bytte. Ser du at det ikke er fare for at du kommer til å bevege deg på slapseveier, isføre eller snø før til høsten, er sommerdekk et langt tryggere alternativ enn piggfrie vinterdekk.

Les også: Hvilke sommerdekk er best?

Gjør det selv

Først og fremst - det vi viser deg i denne videoen er selvsagt ikke hvordan du skifter dekk, men hvordan du skifter hjul. Dekkskift vil de aller fleste av oss måtte overlate til profesjonelle, fordi denne operasjonen krever spesialutstyr.

Årsaken til at vi likevel har skrevet "Slik skifter du dekk" i overskriften, er en liten rundspørring på huset, som bekreftet vår mistanke om at nordmenn flest bruker betegnelsen "skifte dekk" når de egentlig mener at de skal skifte hjul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer